Glasvezel

Een goede digitale verbinding is noodzakelijk voor jouw bedrijf of organisatie. Daarom stimuleert de gemeente Rotterdam de aansluiting van woningen en bedrijven op glasvezel. Een internetverbinding via glasvezel heeft voordelen ten opzichte van de bestaande aansluitingen. Het is bijvoorbeeld sneller en biedt betere beeldkwaliteit.

Uitzicht op de kop van zuid met Montevideo, De Rotterdam en Luxor

Waarom glasvezel?

Rotterdam heeft een grote aantrekkingskracht op bedrijven door de gunstige ligging van de stad, het havengebied, de grote medische sector, de maakindustrie en de omvangrijke detailhandel. Dat zorgt voor veel werkgelegenheid in de regio. Goede voorzieningen op het gebied van internet zijn daarom noodzakelijk.

Stabiel netwerk

Er is een enorme toename van internetactiviteiten en dataverkeer door het gebruik van social media, online winkelen, gaming en noem maar op. Maar ook alarmsystemen en zakelijke activiteiten als pinbetalingen, boekhouden, thuiswerken en vergaderen verlopen steeds vaker via het internet. Ondernemers en medewerkers zijn afhankelijk van een goed en stabiel netwerk.

Hoogwaardig glasvezelnetwerk

De bestaande verbindingen in de stad kunnen de gewenste snelheden en kwaliteit niet altijd leveren. Glasvezel kan deze toenemende vraag wel aan. Daarom zijn we als gemeente blij met partijen die glasvezel aanleggen en glasvezelinternet aanbieden. Het is een belangrijke voorziening voor alle Rotterdammers. Met een hoogwaardig glasvezelnetwerk in de stad zijn we voorbereid op de toekomst.

Glasvezel voor bedrijven

In Rotterdam zijn alle bedrijventerreinen voorzien van glasvezel en bieden één of meerdere leveranciers glasvezelinternet aan. Voor meer informatie over prijzen en abonnementen kun je rechtstreeks contact zoeken met de aanbieders van glasvezel.

Overzicht glasvezel per gebied / bedrijventerrein en contactgegevens aanbieders

Zit je niet op een bedrijventerrein maar heb je bijvoorbeeld een winkel of ben je gevestigd in een woonwijk dan kunt je gebruik maken van het glasvezelnetwerk voor bewoners. De gemeente legt zelf geen glasvezel aan naar woningen maar is afhankelijk van commerciële partijen die dit aanleggen en aanbieden.

Meer informatie over glasvezel voor bewoners

Veelgestelde vragen

Deel deze pagina