Glasvezel

Een goede digitale verbinding is noodzakelijk voor jouw bedrijf of organisatie. Daarom stimuleert de gemeente Rotterdam de aansluiting van woningen en bedrijven op glasvezel. De doelstelling van de gemeente is om per adres minimaal twee hoogwaardige en snelle verbindingen beschikbaar te hebben die ook in de toekomst voldoende capaciteit hebben om te voldoen aan de toenemende vraag naar data-intensieve toepassingen.

Uitzicht op de kop van zuid met Montevideo, De Rotterdam en Luxor

Stabiel netwerk

Er is een enorme toename van internetactiviteiten en dataverkeer door het gebruik van social media, online winkelen, gaming en noem maar op. Maar ook alarmsystemen en zakelijke activiteiten als pinbetalingen, boekhouden, thuiswerken en vergaderen verlopen steeds vaker via het internet. Ondernemers en medewerkers zijn afhankelijk van een goed en stabiel netwerk.

Hoogwaardig glasvezelnetwerk

We zijn als gemeente blij met partijen die glasvezel aanleggen en glasvezelinternet aanbieden. Het is een belangrijke voorziening voor alle Rotterdammers. Met een hoogwaardig glasvezelnetwerk in de stad zijn we voorbereid op de toekomst.

Glasvezel voor bedrijven

In Rotterdam zijn alle bedrijventerreinen voorzien van glasvezel en bieden één of meerdere leveranciers glasvezelinternet aan. Voor meer informatie over prijzen en abonnementen kun je rechtstreeks contact zoeken met de aanbieders van glasvezel.

Overzicht glasvezel per gebied / bedrijventerrein en contactgegevens aanbieders

Zit je niet op een bedrijventerrein maar heb je bijvoorbeeld een winkel of ben je gevestigd in een woonwijk dan kunt je gebruik maken van het glasvezelnetwerk voor bewoners. De gemeente legt zelf geen glasvezel aan naar woningen maar is afhankelijk van commerciële partijen die dit aanleggen en aanbieden.

Meer informatie over glasvezel voor bewoners

Veelgestelde vragen

Deel deze pagina