Rotterdam: Europe’s Hydrogen Hub

Welkom in de haven van Rotterdam. Welkom in de stad Rotterdam. Welkom in de provincie Zuid-Holland. Welkom in Europe’s Hydrogen Hub.

De samenwerking tussen de provincie, de gemeente, de haven, InnovationQuarter, Rotterdam Partners en de Economic Board Zuid-Holland laat zien dat de hele regio zich inzet om de waterstofhub van Europa te worden.

Dat is een van de pijlers onder de strategie om in 2050 circulair en CO2-neutraal te zijn. Er zijn onder meer plannen voor het opzetten van een eersteklas waterstofketen, met projecten die zijn gericht op de grootschalige productie van groene en blauwe waterstof, de import en de bijbehorende infrastructuur.

The Hydro Generation

De toekomst van waterstof ligt in Rotterdam. Omdat de Hydro Generation juist daar kansen ziet en pakt om geschiedenis te schrijven. De Hydro Generation is een groep voorlopers die ziet dat Rotterdam dé plek is om innovatieve CO2-neutrale oplossingen waar te maken.

Een lijst van evenementen

 • werknemer aan het werk in de chemische industrie in de haven.

  Het inclusieve Haven Event van Deltalinqs Op donderdag 20 juni 2024 organiseert Deltalinqs voor werkgevers binnen de havensector en het industriecomplex het Inclusieve Haven Event: ‘Aan de slag met inclusief…

  Thema’s:
  • Maritiem
  Inhoudstype:
  • Event