Rotterdam: Europe’s Hydrogen Hub

Welkom in de haven van Rotterdam. Welkom in de stad Rotterdam. Welkom in de provincie Zuid-Holland. Welkom in Europe’s Hydrogen Hub.

De samenwerking tussen de provincie, de gemeente, de haven, InnovationQuarter, Rotterdam Partners en de Economic Board Zuid-Holland laat zien dat de hele regio zich inzet om de waterstofhub van Europa te worden.

Dat is een van de pijlers onder de strategie om in 2050 circulair en CO2-neutraal te zijn. Er zijn onder meer plannen voor het opzetten van een eersteklas waterstofketen, met projecten die zijn gericht op de grootschalige productie van groene en blauwe waterstof, de import en de bijbehorende infrastructuur.

The Hydro Generation

De toekomst van waterstof ligt in Rotterdam. Omdat de Hydro Generation juist daar kansen ziet en pakt om geschiedenis te schrijven. De Hydro Generation is een groep voorlopers die ziet dat Rotterdam dé plek is om innovatieve CO2-neutrale oplossingen waar te maken.

Maak kennis met de Hydrogen Generation

Een lijst van evenementen

 • Europort 2023 in Rotterdam Maritime Capital, impressie beursvloer

  Van 7 t/m 10 november 2023 vindt Europort plaats in Ahoy, Rotterdam. Europort is dé ontmoetingsplaats voor innovatieve maritieme technologie en complexe scheepsbouw. Met 26.000 bezoekers en 1.040 exposanten behoort…

  Thema’s:
  • Maritiem
  Inhoudstype:
  • Congres
 • Europort RDM Campus Innovatie tour

  Ervaar de toekomst van de maritieme industrie in de regio Rotterdam tijdens een bezoek aan de RDM Campus, per boot! Tijdens een rondleiding op woensdag 8 november leer je meer…

  Thema’s:
  • Maritiem
  Inhoudstype:
  • Meet-up