Rotterdam spil in commodity trade

Of het nu gaat het om de levering van energie, metalen en mineralen of ons voedsel, grondstoffen, ‘commodities’, zijn essentieel in ons dagelijks leven zonder dat we erbij stilstaan. Deze grondstoffen worden wereldwijd verhandeld.

De waarde van de grondstoffenhandel wordt geschat op 5 triljoen dollar per jaar. Rotterdam Maritime Capital of Europe speelt hierin een belangrijke rol. Rotterdam behoort tot één van de meest complete trading hubs in de wereld en is groot in de handel in:

 • agribulk, zoals thee, vetten, granen, zaden, noten en plantaardige oliën;
 • fossiele brandstoffen, zoals olie, gas en benzine;
 • chemische producten.

Rotterdamse Commodity Traders aan het woord

De grondstoffenhandelaren, ‘commodity traders’, zijn essentiële spinnen in het web. Zij zorgen ervoor dat deze grondstoffen geleverd worden op de juiste plek, op het juiste moment en in de juist vorm en dekken de complexe risico’s voor hun klanten af.

Daan Vriens (Cefetra), Jan Willem Muller (COUNT Energy Trading) en Sacha Konan (VARO Energy) zijn allen actief in deze dynamische sector. In onderstaande video’s vertellen zij over deze sector, hun bedrijf en waarom hun hart bij Rotterdam ligt.

Een lijst van berichten

 • portret Daan Vriens, CEO Cefetra Group

  Cefetra is een handelshuis gespecialiseerd in toelevering van agrarische grondstoffen aan de feed-, food- en fuelindustrie. Het is opgericht in 1899 als het ‘Centraal Bureau’ om de Nederlandse lokale verenigde…

  Thema’s:
  • Maritiem
 • portret Jan Willem Muller van Count Energy Trading

  COUNT Energy Trading is een handelsbedrijf gespecialiseerd in de energie & de hernieuwbare energie markten. COUNT, gevestigd aan de Rotterdamse Waalhaven, investeert mee in technologieën die recycling van plastic afval…

  Thema’s:
  • Maritiem
 • Portret Sacha Konan, Country Director Benelux & France VARO Energy

  Het bedrijf VARO Energy, met een vestiging in de Rotterdamse Waalhaven, is gespecialiseerd in de trading, marketing, verwerking en distributie van allerlei soorten brandstoffen (benzine, diesel, biofuels, kerosine, bunker fuels,…

  Thema’s:
  • Maritiem

Wil je meer weten over de ambities van Rotterdam op het gebied van commodity trade? Op Rotterdam Maritime Capital vind je alle informatie.