Digitaal Ondernemen

We leven in tijden van grote ontwikkelingen. De wereld om ons heen verandert snel. Zo ook de economie. Alles en iedereen is 24 uur per dag verbonden. Digitalisering is wereldwijd gaande. Het vormt een randvoorwaarde voor een duurzame en prettige stad om te leven en werken. De digitale stad draagt bij aan betere dienstverlening aan de Rotterdammer en bedrijven in de stad.

Digitalisering geeft kansen voor Rotterdam. Wel vraagt het om een nieuwe werkwijze waarmee we de stad klaarstomen voor de toekomst. Ook nieuwe vaardigheden zijn nodig, net als nieuwe vormen van werk én nieuw talent. Als stad willen we mee met de grote ontwikkelingen die spelen.

De digitalisering brengt ook uitdagingen met zich mee. Door robotisering veranderen banen. Ook moeten we een antwoord vinden op verschillende privacy- en veiligheidsvraagstukken. Deze uitdagingen trekken bedrijven aan die gespecialiseerd zijn in digitale oplossingen. Daar krijgt de werkgelegenheid en economie een impuls van.

Toekomstgerichte opleidingen, goed werkgeverschap, duidelijke spelregels en faciliteiten om bedrijven en Rotterdammers kennis en vaardigheden mee te geven… Dit alles zorgt ervoor dat Rotterdammers en de bedrijven in Rotterdam – groot en klein – klaar zijn voor de toekomst!

Ambitie: 2025 Rotterdam als digitale voorbeeldstad

De ambitie is dat Rotterdam in 2025 een digitale voorbeeldstad is. Digitalisering is een integraal onderdeel van de stedelijke omgeving: het levert een grote bijdrage aan onze maatschappelijke, fysieke en economische opgaven. Zo bouwen we aan een verstandige, slimme stad. Het betekent onder meer dat Rotterdam beschikt over snelle, toegankelijke, veilige en een betaalbare digitale infrastructuur, duidelijke digitale spelregels en goede digitale vaardigheden voor iedereen. Zo kunnen we bijdragen aan gunstige vestigingsvoorwaarden voor bewoners, bedrijven en instellingen.

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de cookies geaccepteerd zijn.

Laat je inspireren

Aankomende events

 • Smart City Expo congres Barcelona 2023, stadsoverzicht

  Biedt jouw bedrijf innovatieve oplossingen voor de slimme duurzame stedelijke ontwikkeling van Europa? Ga dan mee naar het Smart City Expo World Congres (SCEWC) en Tomorrow.Mobility van ​​5 tot en…

  Thema’s:
  • Digitaal
  Inhoudstype:
  • Congres
 • Immersive Tech Week 2023 award uitreiking

  Immersive Tech Week, van 28 november t/m 1 december, is een uniek evenement waar zaken doen, creativiteit, innovatie, onderzoek en kunst elkaar ontmoeten om de impact van nieuwe technologieën op…

  Thema’s:
  • Innovatie
  Inhoudstype:
  • Congres
 • Rotterdam Gaming Connect 2023

  Na het succes van de eerste editie van Rotterdam Gaming Connect, komt de tweede editie er op 6 december 2023 aan! Rotterdam is “Serious about Gaming”. In 2022 kwamen tijdens…

  Thema’s:
  • Digitaal
  Inhoudstype:
  • Congres