Digitaal Ondernemen

We leven in tijden van grote ontwikkelingen. De wereld om ons heen verandert snel. Zo ook de economie. Alles en iedereen is 24 uur per dag verbonden. Digitalisering is wereldwijd gaande. Het vormt een randvoorwaarde voor een duurzame en prettige stad om te leven en werken. De digitale stad draagt bij aan betere dienstverlening aan de Rotterdammer en bedrijven in de stad.

Digitalisering geeft kansen voor Rotterdam. Wel vraagt het om een nieuwe werkwijze waarmee we de stad klaarstomen voor de toekomst. Ook nieuwe vaardigheden zijn nodig, net als nieuwe vormen van werk én nieuw talent. Als stad willen we mee met de grote ontwikkelingen die spelen.

De digitalisering brengt ook uitdagingen met zich mee. Door robotisering veranderen banen. Ook moeten we een antwoord vinden op verschillende privacy- en veiligheidsvraagstukken. Deze uitdagingen trekken bedrijven aan die gespecialiseerd zijn in digitale oplossingen. Daar krijgt de werkgelegenheid en economie een impuls van.

Toekomstgerichte opleidingen, goed werkgeverschap, duidelijke spelregels en faciliteiten om bedrijven en Rotterdammers kennis en vaardigheden mee te geven… Dit alles zorgt ervoor dat Rotterdammers en de bedrijven in Rotterdam – groot en klein – klaar zijn voor de toekomst!

Ambitie: 2025 Rotterdam als digitale voorbeeldstad

De ambitie is dat Rotterdam in 2025 een digitale voorbeeldstad is. Digitalisering is een integraal onderdeel van de stedelijke omgeving: het levert een grote bijdrage aan onze maatschappelijke, fysieke en economische opgaven. Zo bouwen we aan een verstandige, slimme stad. Het betekent onder meer dat Rotterdam beschikt over snelle, toegankelijke, veilige en een betaalbare digitale infrastructuur, duidelijke digitale spelregels en goede digitale vaardigheden voor iedereen. Zo kunnen we bijdragen aan gunstige vestigingsvoorwaarden voor bewoners, bedrijven en instellingen.

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de cookies geaccepteerd zijn.

Meer digitaal nieuws in onze nieuwsbrief

Rotterdam is continu in beweging. Er gebeurt van alles. Ook op het gebied van digitalisering. Op Ondernemen010 willen we ondernemers optimaal informeren, maar ook inspireren en op weg helpen binnen geldende wet- en regelgeving en met de juiste persoon bij de gemeente in contact brengen. Met de nieuwsbrief van Ondernemen010 blijf je als ondernemer op de hoogte van wat er speelt in ondernemend Rotterdam. Als je niks wilt missen, schrijf je je in op de Ondernemen010 nieuwsbrief en ontvang je maandelijkse het laatste portie nieuws uit Rotterdam. Mis niks en schrijf je in!!

Laat je inspireren

Aankomende events

 • Sfeerimpresssie Fenix Food Factory

  Ook dit jaar staat het tweede kwartaal bij MKB Rotterdam Rijnmond in het teken van digitalisering & innovatie. Hoogtepunt van dit kwartaal is ongetwijfeld de MKB Digital Experience welke zal…

  Thema’s:
  • Digitaal
  Inhoudstype:
  • Event
 • Overzichtsfoto Iask techniekfestival voorgaande editie.

  Op 31 mei 2024 brengt iTanks innovators, partners, vragen, oplossingen, exposanten, sprekers, luisteraars, kennisdragers, verschilmakers, beleidsmakers en toekomstige collega’s bij elkaar in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam. Ontmoet, Inspireer, Innoveer…

  Thema’s:
  • Digitaal
  Inhoudstype:
  • Festival
 • Optica Quantum 2.0 Conferentie en tentoonstelling

  Conferentie en tentoonstelling Deze internationale conferentie brengt academici, industrie, overheid, nationale laboratoria en anderen samen die werken aan de bevordering van quantumwetenschap en -technologie. Deelnemers krijgen de kans om met…

  Thema’s:
  • Digitaal
  Inhoudstype:
  • Congres