Digitaal Ondernemen

Ondernemend Rotterdam heeft in toenemende mate te maken met de impact van digitalisering. Dit verandert de manier waarop we zakendoen en daarmee is digitalisering een essentieel onderdeel geworden van veel businessmodellen.

Op deze pagina geeft de gemeente Rotterdam informatie over o.a. technologieën, wetgeving, netwerken en de online infrastructuur, zodat jij als ondernemer voorbereid bent op de toekomst en de mogelijkheden van digitaal ondernemen zo goed mogelijk kunt benutten. Je vindt hier tips en inspiratie!

De gemeente Rotterdam heeft de ambitie om samen met ondernemers en kennisinstellingen bij te dragen aan een digitale economie die open, eerlijk en veilig is. Waarin bedrijven goed kunnen innoveren, consumenten goed beschermd zijn en die bijdraagt aan duurzame economische groei vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Laat je inspireren

 • TwitchCon 2024

  Livestreams vanuit Rotterdam Ahoy tijdens het event TwitchCon 2024 hebben in het weekend van 29 en 30 juni de hele wereld bereikt. Het livestreamplatform Twitch heeft wereldwijd 240 miljoen actieve…

  Thema’s:
  • Digitaal

Aankomende events

 • Sfeerbeel Immersive Tech Week, uitreiking VR awards

  Immersive Tech Week, van 4  t/m 6 december, is een uniek evenement waar zaken doen, creativiteit, innovatie, onderzoek en kunst elkaar ontmoeten om de impact van nieuwe technologieën op onze…

  Thema’s:
  • Digitaal
  Inhoudstype:
  • Event