personeel

Personeel vinden

Het vinden van geschikt personeel kan lastig zijn. Het is belangrijk om te weten wat voor type personeel je zoekt en waar je deze het beste kunt vinden.

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Werving

Personeel werven kan je op verschillende manieren aanpakken. Je hebt in ieder geval een goede functieomschrijving nodig en een duidelijk beeld van de sollicitatieprocedure. UWV kan op verschillende manieren ondersteunen bij het werven van personeel.

Geldzorgen

Wanneer iemand zorgen heeft kan deze minder goed presteren. Dit is niet goed voor de zaak maar ook niet voor de persoon zelf. Personeel met (financiële) problemen dan wil je natuurlijk waar mogelijk helpen.

Personeel en subsidies

De overheid stimuleert sociaal ondernemen. Daarom kan je gebruikmaken van regelingen en subsidies als je iemand aanneemt die moeilijker aan het werk komt. Denk aan mensen met een arbeidsbeperking, oudere werknemers, jongeren en mensen die onder de banenafspraak vallen.

Personeel vinden in Europa

Voor het invullen van bepaalde vacatures kan het lonen om je zoekgebied te vergroten. UWV biedt werkgevers ondersteuning bij het vinden van personeel in Europa.

Banenmarkten

Ook in 2023 vinden er in Rotterdam verschillende banenmarkten plaats. Een ideale manier voor het leggen van de eerste contacten. Meld je deelname wel op tijd aan!

Vacature op social media

Plaats je vacature op social media en laat je vinden door de professional die jou zoekt. Maar vergeet niet om op andere social media platformen je LinkedIn-bericht te delen. Het is niet gratis, maar je kunt je vacature wel op Facebook of Indeed gratis delen.

Een lijst van berichten

 • Het team van Lunch Bunch in de keuken

  Een recept ontstaan uit betrouwbare bronnen, met als doel tijdens Koningsdag iets terug doen voor de stad. Maar niet alleen met Koningsdag bij Lunch Bunch, lunchcateraar met een sociaal karakter,…

  Thema’s:
  • Horeca
 • Thea Laurens van Aafje Hulpthuis in gesprek met de medewerker

  Als ondernemer met personeel wil je er altijd zijn voor je medewerkers. Ook als je werknemers geldzorgen hebben. Maar, hoe kun je medewerkers met geldzorgen helpen? In samenwerking met Aafje…

  Thema’s:
  • Ondernemerschap
 • Young Martitime Board biedt human capital advies aan

  Volgens de Young Maritime Board is het alle hens aan dek als het gaat om het aan boord houden van Young Professionals in de maritieme sector. Daarom presenteerde zij op…

  Thema’s:
  • Maritiem