personeel

Personeel

Het vinden van geschikt personeel kan lastig zijn. Het is belangrijk om te weten wat voor type personeel je zoekt en waar je deze het beste kunt vinden. Hoe kom je aan goed personeel en hoe zorg je dat ze bij je blijven? Lees onze tips, adviezen en meer informatie.

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Personeel en subsidies

De overheid stimuleert sociaal ondernemen. Daarom kan je gebruikmaken van regelingen en subsidies als je iemand aanneemt die moeilijker aan het werk komt. Denk aan mensen met een arbeidsbeperking, oudere werknemers, jongeren en mensen die onder de banenafspraak vallen.

Vacature op social media

Plaats je vacature op social media en laat je vinden door de professional die jou zoekt. Maar vergeet niet om op andere social media platformen je LinkedIn-bericht te delen. Het is niet gratis, maar je kunt je vacature wel op Facebook of Indeed gratis delen.

Geldzorgen

Wanneer iemand zorgen heeft kan deze minder goed presteren. Dit is niet goed voor de zaak maar ook niet voor de persoon zelf. Personeel met (financiële) problemen dan wil je natuurlijk waar mogelijk helpen.

Een lijst van berichten

 • Waar krijgt u mee te maken als u personeel wilt aannemen? Met deze stappen weet u snel welke regels er gelden.

  Lees verder op ondernemersplein.kvk.nl. Link opent in nieuw venster.
  Thema’s:
  • ondernemersplein.kvk.nl

Een lijst van berichten

 • Personeel in dienst? Dan hebt u te maken met loonheffingen. U neemt extra gegevens in uw admininstratie op en u vult een loonstaat in voor iedere werknemer.

  Lees verder op ondernemersplein.kvk.nl. Link opent in nieuw venster.
  Thema’s:
  • ondernemersplein.kvk.nl

Een lijst van berichten

 • Als u personeel in dienst neemt, krijgt u te maken met arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier welke soorten er zijn en hoe u een goede werkgever bent.

  Lees verder op ondernemersplein.kvk.nl. Link opent in nieuw venster.
  Thema’s:
  • ondernemersplein.kvk.nl

Een lijst van berichten

 • Campagnebeeld Goed Aannemen 010. Beeld ter illustratie.

  Overal zien we de gevolgen van personeelstekorten. Horecazaken zijn vaker dicht, pakketjes worden minder frequent gebracht en vacatures staan geruime tijd open. Terwijl ruim 30.000 Rotterdammers niet aan het werk zijn. VoorGoed…

  Thema’s:
  • Arbeidsmarkt
 • Campagne werken inde Rotterdamse haven.nl vrouw met VR bril

  Met ‘Werken in de Rotterdamse haven.nl’ promoten bedrijven carrièremogelijkheden in de haven. Campagne Werken in de Rotterdamse haven.nl De campagne voor het nieuwe platform werkeninderotterdamsehaven.nl is 28 augustus van start…

  Thema’s:
  • Maritiem
 • werken in de Rotterdamse haven

  Elke dag werken honderdduizenden mensen in de Rotterdamse haven aan productie, transport en innovatie. In bijna alle denkbare sectoren: van industrie tot dienstverlening en van logistiek tot energie. De haven…

  Thema’s:
  • Maritiem

Rotterdam Inclusief

De gemeente Rotterdam biedt ondernemers ook mogelijkheden. Bij Rotterdam Inclusief werken mensen met een arbeidsbeperking, maar met ongekend talent. Zo rollen daar de kruidenzakjes van Verstegen ingepakt en wel van de band en groeien de plantjes van Ikea daar in de kas. Rotterdam Inclusief heeft een eigen kwekerij, een repro, een groot opslagmagazijn en een transportbedrijf. Kortom, mogelijkheden genoeg voor ondernemers om mensen met een arbeidsbeperking te helpen om talenten in te zetten. Benieuwd of Rotterdam Inclusief iets voor je kan betekenen? Neem dan contact op met een van de account managers.  

Vind een werknemer via de Jobhunter

De gemeente Rotterdam biedt aan bijstandsgerechtigden een Jobhunter aan. Deze Jobhunter begeleidt en bemiddelt de werkzoekende bij het zoeken van de juiste baan. Vanwege de persoonlijke begeleiding kan de Jobhunter precies inschatten wat de sterke competenties van de werkzoekende zijn. Zo zal de Jobhunter altijd op zoek gaan naar de juiste match tussen werkzoekende en werkgever. Wil jij de werkzoekende ook een kans geven? Neem dan contact op met onze Jobhunter Geoffrey von Franquemont via onderstaande contactgegevens. Voor alle andere vragen omtrent personeel kun je contact opnemen met De Ondernemersbalie.