personeel

Personeel

Het vinden van geschikt personeel kan lastig zijn. Het is belangrijk om te weten wat voor type personeel je zoekt en waar je deze het beste kunt vinden. Hoe kom je aan goed personeel en hoe zorg je dat ze bij je blijven? Wat moet je allemaal regelen? Lees onze tips, adviezen en meer informatie.

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Personeel en subsidies

De overheid stimuleert sociaal ondernemen. Daarom kan je gebruikmaken van regelingen en subsidies als je iemand aanneemt die moeilijker aan het werk komt. Denk aan mensen met een arbeidsbeperking, oudere werknemers, jongeren en mensen die onder de banenafspraak vallen.

Vacature op social media

Plaats je vacature op social media en laat je vinden door de professional die jou zoekt. Maar vergeet niet om op andere social media platformen je LinkedIn-bericht te delen. Het is niet gratis, maar je kunt je vacature wel op Facebook of Indeed gratis delen.

Geldzorgen

Wanneer iemand zorgen heeft kan deze minder goed presteren. Dit is niet goed voor de zaak maar ook niet voor de persoon zelf. Personeel met (financiële) problemen dan wil je natuurlijk waar mogelijk helpen.

Een lijst van berichten

Waar krijgt u mee te maken als u personeel wilt aannemen? Met deze stappen weet u snel welke regels er gelden.

Lees verder op ondernemersplein.kvk.nl. Link opent in nieuw venster.
Thema’s:
 • ondernemersplein.kvk.nl
Neemt u personeel in dienst? Dan krijgt u te maken met arbeidsvoorwaarden. Lees hier welke soorten er zijn en hoe u een goede werkgever bent.

Lees verder op ondernemersplein.kvk.nl. Link opent in nieuw venster.
Thema’s:
 • ondernemersplein.kvk.nl

Ondernemen010 nieuwsbrief – mis niks en schrijf je in!

Rotterdam is continu in beweging. Er gebeurt van alles. Ook op het gebied van personeel en arbeidsmarkt. Op Ondernemen010 willen we ondernemers optimaal informeren, maar ook inspireren en op weg helpen binnen geldende wet- en regelgeving en met de juiste persoon bij de gemeente in contact brengen. Met de nieuwsbrief van Ondernemen010 blijf je als ondernemer op de hoogte van wat er speelt in ondernemend Rotterdam. Als je niks wilt missen, schrijf je je in op de Ondernemen010 nieuwsbrief en ontvang je maandelijkse het laatste portie nieuws uit Rotterdam. Mis niks en schrijf je in!

Een lijst van berichten

 • Afbeelding ter illustratie

  Voor Goed neemt het bedrijfsleven van de stad mee naar de impact economie waarbij sociaal ondernemerschap de norm is. Ook jij kan met jouw organisatie een bijdrage leveren en een…

  Thema’s:
  • Sociaal ondernemen
 • Vanuit Kansen voor West III zijn er veel subsidiemogelijkheden voor Rotterdamse ondernemers. Er komen nog steeds veel nieuwe projecten van mkb’ers bij, wat erg positief is. En op 15 april…

  Thema’s:
  • Geldzaken
 • SDW

  Het Rijnmonds Arbeidsmarkt Perspectieffonds (RAP) biedt ondernemers in Rotterdam en omgeving de kans om bij te dragen aan de werkgelegenheid in cruciale sectoren. In de eerste openstelling heeft het fonds…

  Thema’s:
  • Arbeidsmarkt

Handige initiatieven voor ondernemers die op zoek zijn naar personeel

 • Sociaal ondernemen
  Wil jij een steentje bijdragen aan de samenleving? Bekijk onze pagina over sociaal ondernemen.
 • Rotterdam Inclusief
  Bij Rotterdam Inclusief werken mensen met een arbeidsbeperking, maar met ongekend talent. Zo rollen daar de kruidenzakjes van Verstegen ingepakt en wel van de band en groeien de plantjes van Ikea daar in de kas. Rotterdam Inclusief heeft een eigen kwekerij, een repro, een groot opslagmagazijn en een transportbedrijf. Benieuwd of Rotterdam Inclusief iets voor je kan betekenen? Neem dan contact op met een van de account managers.  
 • Vind een werknemer via de Jobhunter
  De Jobhunter van de gemeente Rotterdam begeleidt en bemiddelt de werkzoekende bij het zoeken van de juiste baan. Vanwege de persoonlijke begeleiding kan de Jobhunter precies inschatten wat de sterke competenties van de werkzoekende zijn. Wil jij de werkzoekende ook een kans geven? Neem dan contact op met jobhunter Geoffrey von Franquemont via onderstaande contactgegevens. Voor alle andere vragen omtrent personeel kun je contact opnemen met De Ondernemersbalie.