Pop-up beginnen of pand beschikbaar?

Veel van de ondernemers die een pop-up willen beginnen, zijn op zoek naar informatie. Bij welk deel van de gemeente iemand hiervoor terecht kan, is afhankelijk van het soort initiatief.

Pop-up winkel
Foto: Viviana Romeijn

Twee soorten pop-up initiatieven

Tijdelijke horeca

Wil je een tijdelijke horeca-activiteit gaan runnen? Dan is het mogelijk om een kortlopende exploitatievergunning aan te vragen voor het gebruik van een leegstaand pand. Deze geldt voor maximaal zes maanden. Je kunt de vergunning alleen aanvragen voor horeca in leegstaande panden, een combinatie met een andere invulling, zoals een winkelfunctie, is niet toegestaan. Voor meer informatie over pop-up horeca kunt u terecht bij het Horecaloket van de Directie Veiligheid. Het loket is tijdens kantooruren te bereiken via het telefoonnummer 010 – 267 25 00 of per e-mail.

Pop-up-winkel

Als je een pop-upwinkel wilt starten kun je voor meer informatie terecht bij de Ondernemersbalie. De ondernemersbalie is tijdens kantooruren te bereiken via het telefoonnummer 010 – 267 40 30 of per e-mail.

Een lijst van berichten

Deel deze pagina