Parkeren

Ondernemers en bedrijven in een betaald parkeergebied in Rotterdam kunnen – onder bepaalde voorwaarden – tegen veel lagere kosten parkeren. Dit kan met een parkeervergunning of abonnement.

Met een parkeervergunning kun je in een bepaalde sector parkeren tegen lagere kosten. Je hoeft dan niet meer ter plekke te betalen. Is je bedrijf gevestigd in een betaald parkeergebied in Rotterdam? Dan kun je een parkeervergunning aanvragen via de website van de gemeente. Bezoekers kunnen parkeren op diverse parkeerterreinen of parkeergarages in de stad. Als ondernemer kun je ook uitrijkaarten aanschaffen voor bezoekers. Op de kaart hieronder zie je alle parkeergelegenheden in Rotterdam.

Parkeren in Rotterdam

In Rotterdam hebben we verschillende soorten parkeervergunningen. We hebben ze voor je op een rij gezet.

Nieuwsbrief Ondernemen010 – schrijf je in en mis niks

Rotterdam is continu in beweging. Er gebeurt van alles. Op Ondernemen010 willen we ondernemers optimaal informeren, maar ook inspireren en op weg helpen binnen geldende wet- en regelgeving en met de juiste persoon bij de gemeente in contact brengen. Met de nieuwsbrief van Ondernemen010 blijf je als ondernemer op de hoogte van wat er speelt in ondernemend Rotterdam. Als je niks wilt missen, schrijf je je in op de Ondernemen010 nieuwsbrief en ontvang je maandelijkse het laatste portie nieuws uit Rotterdam. Mis niks en schrijf je in!

Maatwerk

Op zoek naar maatwerk? Bespreek jouw wensen met Patrick Druiventak, accountmanager van de gemeente Rotterdam. Hij is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 17.30 uur en op woensdag en vrijdag van 09.00 uur tot 13.00 uur. Per e-mail via pa.druiventak@rotterdam.nl of telefonisch via 06 304 583 97.

Invoering betaald parkeren in Rotterdam

Er zijn te weinig parkeerplaatsen in Rotterdam. We willen de parkeerdruk verminderen en ervoor zorgen dat ondernemers en bewoners hun auto in de buurt kunnen parkeren. Om te voorkomen dat de parkeerdruk zich verplaatst, voert de gemeente in alle Rotterdamse gebieden binnen de ring betaald parkeren in. Bewoners en ondernemers van de wijken waarin het betaald parkeren wordt ingevoerd krijgen hier op tijd een brief met informatie over. 

Gratis parkeren

Bezoekers kunnen hun auto gratis parkeren op een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad.  Voor bezoekers die toch in het centrum willen parkeren, zijn er gemeentelijke parkeergarages. Die zijn goedkoper dan de parkeerplaatsen op straat.

Parkeeroverlast melden bij 14 010

Bel bij een hinderlijk of gevaarlijk geparkeerd voertuig altijd 14 010. Dan komt er zo snel mogelijk een handhaver. Als het gaat om een voertuig dat zó geparkeerd staat dat het gevaar oplevert voor anderen en 14 010 is niet bereikbaar, neem dan contact op met 0900 88 44, het servicenummer van de politie. Je kunt de melding ook online doorgeven via Melding maken of de MeldR app.

Rotterdam Onderweg

Een actueel overzicht van (weg)werkzaamheden en bereikbaarheid in Rotterdam vind je op www.rotterdamonderweg.nl.

Subsidie voor laadpunten bij VvE’s

Vanaf 1 januari 2024 kunnen VvE’s een subsidie van maximaal € 100,- per parkeerplaats ontvangen voor het aanleggen van basislaadinfrastructuur voor laadpunten. Een VvE legt deze basislaadinfrastructuur aan, zodat de bewoners daarna gemakkelijk een oplaadpunt voor hun elektrische auto kunnen plaatsen. VvE’s kunnen voor dit complexe proces een oplaadpuntenadvies laten opstellen door een deskundig adviseur. Hiervoor is ook subsidie beschikbaar. De subsidie bedraagt 75% van de advieskosten met een maximum van € 1500. Wil je als VvE of bewoner meer weten over de subsidie of deze subsidie aanvragen? Kijk dan op de website van Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO).

Veelgestelde vragen over parkeren