Detailhandel

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Wilt u een winkel starten of heeft u een winkel? Dan zijn er regels waar u zich aan moet houden.

Denk bijvoorbeeld aan de tijden waarop uw winkel geopend mag zijn, waar u mag flyeren of het toegestaan is een promotiestand te plaatsen.

Winkeltijden

Als eigenaar van een winkel kunt u zelf kiezen op welke tijden en dagen uw winkel op is. Deze tijden zijn vastgelegd in de winkeltijdenwet 2014. Wanneer u op bijzondere dag of tijd geopend wilt zijn dan kunt u hiervoor een incidentele ontheffing aanvragen. Als dit vaker voorkomt (denk bijvoorbeeld aan een avondwinkel) dan kunt u een permanente ontheffing aanvragen. Het aanvragen van de ontheffing winkeltijdenwet doet u online met eHerkenning en duurt ongeveer zes weken.

Promotiestands

Wanneer u een promotiestand op de stoep voor uw winkel wilt plaatsen dan neemt u gemeentelijke ruimte in gebruik. Hiervoor is heeft u een vergunning nodig. Deze vergunning kunt u digitaal downloaden invullen en e-mailen naar de gemeente. Het aanvragen van de 'promotievergunning' en de verwerking duurt zo'n drie weken.

Winkeluitstalling

Op de tijden waarop uw winkel geopend is dan mag u voor uw winkel een kledingrek of andere spullen uitstallen. Let er wel op dat deze producten geen onveilige situaties opleveren of dat voetgangers niet meer langs uw winkel kunnen lopen. Na sluitingstijd moet alles weer netjes en opgeruimd achter laten, de spullen mogen dan niet op de stoep blijven staan.

Detailhandelsnota 2017

De wereld van de detailhandel is flink in beweging. Om op de trends in te kunnen spelen is het belangrijk een goede visie en een goed toekomstbeeld te hebben. In de detailhandelsnota 2017 leest u de visie en de toekomstplannen van de gemeente voor de Rotterdamse detailhandel.

Contact

De Ondernemersbalie
Blaak 40
3011 TA Rotterdam
Telefoon: 06 - 192 872 33

De Ondernemersbalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur.