Horeca

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Horeca draagt bij aan een levendige en een aantrekkelijke stad om te wonen en te bezoeken.

Wanneer u een eetcafé wilt openen of drank wilt schenken in uw winkel of onderneming dan heeft u hier een vergunning voor nodig. Er zijn verschillende vergunningen, deze staan allemaal op deze pagina.

Exploitatievergunning

Wanneer u een snackbar, café, lunchroom een coffeeshop of een ander horecabedrijf wilt openen of al heeft dan heeft u een exploitatievergunning nodig. Deze vergunning kunt u aanvragen bij het team Horeca Vergunningen van Directie Veiligheid. Heeft u een horecabedrijf overgenomen en nog geen definitieve explotatievergunning? Dan kunt u een voorlopige exploitatievergunning aanvragen. Nadat de gemeente een besluit heeft genomen over de reguliere exploitatievergunning vervalt de voorlopige vergunning.

Het aanvragen van een reguliere exploitatievergunning duurt maximaal 8 weken. De aanvraag voor een voorlopige exploitatievergunning duurt 5 werkdagen.

Drank- en horecavergunning

Als u in uw zaak alcoholhoudende drank schenkt of wilt gaan schenken, dan heeft u een drank- en horecavergunning nodig. De vergunning kunt online met e-Herkenning aanvragen bij het team Horeca Vergunningen. De verwerking van de aanvraag duurt maximaal acht weken.

Vergunning kansspelautomaten

Heeft u of wilt u in uw zaak een kansspelautomaat (bijvoorbeeld een fruitslotautomaat)? Dan moet u hier de vergunning kansspelautomaten voor aanvragen. U mag maximaal twee kansspelautomaten in uw horecabedrijf plaatsen. Nadat uw aanvraag in behandeling is genomen duurt het maximaal 8 weken voor de verwerking en afgifte van deze vergunning.

Exploitatievergunning speelautomatenhal

Naast de vergunning kansspelautomaten is er ook een exploitatie vergunning speelautomatenhal. In Rotterdam zijn er 12 speelautomatenhallen. Meer speelautomatenhallen zijn volgens de regels niet toegestaan. Wel is het mogelijk om een spellenhal over te nemen. Om een speelautomatenhal te runnen heeft u de exploitatievergunning speelautomatenhallen nodig. De vergunning kunt u online aanvragen met e-Herkenning. De procedure voor het krijgen van deze vergunning duurt maximaal acht weken.

Kaart incidentele ontheffing

Wanneer u af en toe alcohol wilt schenken, later open wilt blijven (een verlaatje) of meer geluid dan normaal gesproken wilt maken dan kunt u de kaart voor incidentele ontheffing aanvragen. Het aanvragen van de kaart kan online met e-Herkenning de aanvraag duurt maximaal 10 werkdagen.

Vergunning seksbedrijf

Om een escortservice of een ander seksbedrijf in Rotterdam te beginnen heeft u een vergunning nodig. Deze vergunning is alleen telefonisch aan te vragen bij het team Horeca Vergunningen op telefoonnummer (010) 267 25 00.

De vergunning seksbedrijf is vijf jaar geldig.

Aanvraag plaatsing terrasvlonder

Een terras maakt het gezellig en geeft uw klanten de gelegenheid om op warme dagen lekker buiten te genieten van een hapje en een drankje.

Terrasvlonders toegestaan van 15 mei tot en met 15 oktober. U kunt uw aanvraag met het aanvraagformulier indienen via horecavergunningen@rotterdam.nl.

Horecanota 2017-2021

In de Horecanota 2017-2021 staat de balans tussen levendigheid en een aantrekkelijk woon- en leefklimaat centraal. In deze nota is zijn de instrumenten beschreven dat hieraan invulling geven. Gebiedsgericht werken, een verdere vereenvoudiging van het vergunningstelsel, verfijning van het handhavingskader en stimulering van eigen initiatief door experimenten zijn hiervan de elementen.

Contact

Het horecaloket helpt u graag met uw vragen en het aanvragen van een vergunning. Het horecaloket is op werkdagen te bereiken op (010) 267 25 00.