Verkeer & Milieu

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Als ondernemer krijgt u te maken met regels voor het gebruik van bijvoorbeeld de weg, afvalcontainers en parkeerplaatsen.

In de meeste gevallen kunt u terecht bij de gemeente voor het regelen van een vergunning. Vaak heeft u hiervoor een zogenaamde eHerkenning nodig. Dit is een DigiD voor bedrijven.

Bedrijfsafval

Als Rotterdamse ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor de inzameling van uw bedrijfsafval. Ook bent u verantwoordelijk voor het (laten) afvoeren van uw bedrijfsafval. U moet het bedrijfsafval altijd gescheiden aanbieden. Met bedrijfsafval kunt u niet terecht bij het milieupark. Dit is alleen voor particulieren.

In een aantal drukbezochte winkelstraten in Rotterdam mag bedrijfsafval alleen nog binnen vaste tijden (tussen 7.00 en 11.00 uur ’s ochtends) buiten worden gezet en worden opgehaald. Het resultaat is een aanzienlijk schonere winkelstraat, die ook langer schoon blijft.

Milieumelding of -vergunning

Een milieumelding of -vergunning is in sommige gevallen nodig. Bijvoorbeeld wanneer u te maken heeft met uitstoot van dampen, geur of wanneer u geluid of afval produceert. Steeds minder bedrijven hebben een milieuvergunning nodig. Of u een milieumelding moet doen of een vergunning nodig heeft, kunt u eenvoudig online controleren via een online stappenwijzer.

Voor meer informatie over milieumeldingen, vergunningen of het indienen van een klacht kunt u terecht bij DCMR Milieudienst Rijnmond.

Milieuzone

Van A naar B kan met de fiets, auto, watertaxi of het ov. Het kan allemaal in Rotterdam. De gemeente werkt aan gezondere lucht voor alle Rotterdammers. Daarom heeft Rotterdam een Milieuzone, waarin alleen (vracht)auto’s mogen rijden die aan bepaalde uitstooteisen voldoen. Behalve de Milieuzone geldt er in Rotterdam een vrachtautoverbod op de 's-Gravendijkwal en zijn er toegangseisen voor vrachtauto’s op de Maasvlakte.

Gebruik van de weg

Voor het tijdelijk plaatsen van een container, steiger of ander voorwerp op, boven of langs de weg heeft u een vergunning nodig. Die kunt u online aanvragen.

Parkeren

Als uw onderneming gevestigd is in een betaald parkeerbied in Rotterdam, dan kunt een parkeervergunning voor bedrijven aanschaffen. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Bezoekers kunnen parkeren op diverse parkeerterreinen of parkeergarages in de stad. Als ondernemer kunt u ook uitrijkaarten aanschaffen voor uw bezoekers. Bekijk het overzicht voor alle parkeerlocaties en tarieven.

Rotterdam Onderweg

Voor een actueel overzicht van (weg)werkzaamheden en bereikbaarheid in Rotterdam kijkt u op rotterdamonderweg.nl.