Vestigen

Dus ben je op zoek naar een bedrijfspand? Wil je weten waar je personeel kunt huisvesten? Of ben je van plan jouw pand te transformeren van winkel tot woning? We helpen je graag op weg!

De aantrekkingskracht van Rotterdam is groot. Ook in tijden van tegenslag biedt Rotterdam ondernemers van binnen en buiten de stad volop kansen. Hoewel de coronacrisis veel impact heeft op ondernemers, kijkt Rotterdam vooruit. Door je als ondernemer in Rotterdam te vestigen, werk je mee aan een sterkere economie voor de stad.

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Vind een bedrijfspand

Het vinden van een geschikte ruimte voor jouw onderneming is vaak een hele zoektocht. Ook moet je een aantal keuzes maken, bijvoorbeeld of je wilt huren of liever wilt kopen en aan…

Bedrijfsruimtes: overzicht aanbieders

Zoek je een geschikte locatie om (tijdelijk) jouw bedrijf te vestigen? Op deze pagina vind je een overzicht van bedrijfsruimtes in Rotterdam van de gemeente en van externe aanbieders. Bedrijfsruimtes:…

Bedrijventerreinen

Rotterdam kent verschillende bedrijventerreinen. Ieder met eigen unieke kernmerken en voorzieningen. Wil jij je als ondernemer vestigen op een bedrijventerrein?

Bedrijfskavels

Rotterdam kent vele plekken waar jij je met jouw bedrijf kunt vestigen. Wil jij een eigen bedrijfspand bouwen en ben je benieuwd waar in de stad dat kan?

Bestemmingsplannen

Wanneer je wilt weten wat de bestemming van een pand is of waar een stuk grond voor bedoeld is, kun je het bestemmingsplan opvragen. In het bestemmingsplan bijvoorbeeld waar bijvoorbeeld woningen, winkels, bedrijven of horeca mogen komen. Een ontwerpbestemmingsplan laat de plannen van de gemeente zien.

Koop of huur vastgoed van de gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam bezit een hoop gebouwen en grond in de stad. De grond en de gebouwen die geen maatschappelijk of strategisch doel hebben, wil de gemeente verkopen en/of tijdelijk verhuren. Ben jij benieuwd naar het aanbod? De gemeente heeft een overzicht gemaakt van al het vastgoed dat je kan kopen of tijdelijk kan huren in Rotterdam.

Actieplan Bedrijfsruimte

De gemeente Rotterdam ziet dat de bedrijfsruimte in de stad steeds meer onder druk staat en dat de voorraad krimpt. Om in de toekomst genoeg bedrijfsruimte te behouden, heeft de gemeente daarom als target gesteld dat op 1 januari 2026 er evenveel bedrijfsruimte moet zijn als op 1 januari 2022. Om dit doel te bereiken is het Actieplan Bedrijfsruimte opgesteld met verschillende acties en instrumenten.

Ondernemen010 nieuwsbrief – mis niks en schrijf je in!

Rotterdam is continu in beweging. Er gebeurt van alles. Ook op het gebied van huisvesting en locaties. Op Ondernemen010 willen we ondernemers optimaal informeren, maar ook inspireren en op weg helpen binnen geldende wet- en regelgeving en met de juiste persoon bij de gemeente in contact brengen. Met de nieuwsbrief van Ondernemen010 blijf je als ondernemer op de hoogte van wat er speelt in ondernemend Rotterdam. Als je niks wilt missen, schrijf je je in op de Ondernemen010 nieuwsbrief en ontvang je maandelijkse het laatste portie nieuws uit Rotterdam. Mis niks en schrijf je in!!

Ondernemersbalie

Neem voor meer informatie contact op met Ondernemersbalie Gemeente Rotterdam.