Smart Energy Systems

Subsidieregeling voor duurzame innovaties

Rotterdam legt de lat hoog als het om duurzaamheid gaat. We willen innovatief zijn en vooroplopen. Een schoon, betrouwbaar en robuust energiesysteem maakt daar deel van uit. Met het Smart Energy Systems (SES)-programma dragen we bij aan een schoner, slimmer en zuiniger energiesysteem. Het programma zorgt voor meer bedrijvigheid en werkgelegenheid in de stad en regio Rotterdam.

De subsidieronde opent op 19 april 2023 en zal sluiten op 7 juni 2023. Hou de website in de gaten voor een eventuele nieuwe openstelling.

logo Smart Energy Systems

Vanuit het SES-programma verstrekt de gemeente subsidies aan organisaties en ondernemers die met hun initiatief de energietransitie versnellen. De subsidie bedraagt maximaal € 100.000 en kan ingezet worden voor een haalbaarheidsonderzoek, experimentele (door)ontwikkeling of een pilot op het gebied van Smart Energy Systems.

Check of jouw initiatief in aanmerking komt voor de subsidieregeling

Heeft jouw initiatief een sterke relatie met Rotterdam en is je initiatief duurzaam en innovatief? Is het bovendien schaalbaar en financieel doordacht? Bekijk of jouw initiatief in aanmerking komt en welke stappen je moet doorlopen. Naast de subsidie krijg je toegang tot een netwerk van partners en kennis.

Een lijst van berichten

 • logo Smart Energy Systems

  Van 19 april tot en met 7 juni 2023 kunnen bedrijven met slimme, duurzame oplossingen voor energiesystemen zich weer inschrijven voor een subsidie van het programma Smart Energy Systems (SES).

Zij maken gebruik van SES

 • HySiLabs vrachtwagen

  De SES-subsidie is medio 2022 voor de vierde keer in zijn bestaan toegekend aan verschillende bedrijven. HySiLabs is er daar een van. Samen met Den Hartogh Logistics start het bedrijf…

  Thema’s:
  • Smart Energy Systems
 • F&L Powerrental aggregaat

  F&L Powerrental heeft medio 2022 de SES-subsidie ontvangen. Daarmee wil het familiebedrijf bouwen aan een toekomst met schone aggregaten. De komende tijd zal het hydrozine aggregaat op Rotterdamse markten ‘proefdraaien’.…

  Thema’s:
  • Smart Energy Systems
 • Drie mannen en een vrouw staan in het gras voor een kantoorpand

  Proton Ventures is een van de bedrijven die medio 2022 de SES-subsidie heeft ontvangen. Het bedrijf maakt graag gebruik van de financiële steun om verder onderzoek te doen naar een…

  Thema’s:
  • Smart Energy Systems

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Handige downloads

Deel deze pagina