Subsidieregeling bedrijfsruimte maakindustrie

Ben jij een ondernemer uit de maakindustrie en wil je in je bedrijfspandpand investeren? Of wil jij een bedrijfsruimte huren op één van de Rotterdamse bedrijventerreinen? Dan kan deze subsidieregeling voor jou net dat zetje in de rug zijn om je ambities waar te maken!

Bedrijfsruimte maakindustrie. Fotografie Eric Fecken
Bedrijfsruimte maakindustrie

De maakindustrie creëert banen en is van groot belang voor de stad van de toekomst. Maar voor maakbedrijven is het niet altijd makkelijk om ruimte te vinden om door te groeien. Met deze subsidieregeling wil de gemeente Rotterdam bedrijven uit de maakindustrie tegemoetkomen in de huurlasten of helpen om de gewenste locatie te betrekken of te verbouwen om zo banen te creëren en bij te dragen aan de transitie naar een schone en circulaire economie.

Ruimere subsidievoorwaarden

De gemeente Rotterdam startte in november 2022 met succes een subsidieregeling voor maakbedrijven in de Spaanse Polder en het Rotterdam Makers District, twee gebieden die bij uitstek geschikt zijn voor de maaksector. De subsidieregeling maakindustrie is in het voorjaar van 2024 verruimd voor alle Rotterdamse maakbedrijven die gevestigd zijn op één van de Rotterdamse bedrijventerreinen of zich daar willen gaan vestigen.

Welke bedrijven komen in aanmerking voor subsidie?

De regeling is bedoeld voor bedrijven uit de maakindustrie met minimaal twee en maximaal 249 werknemers en een omzet van maximaal € 50 miljoen. Ook wordt getoetst of aanvragers aantoonbare stappen zetten richting circulair en klimaatneutraal ondernemen.

Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van bouwwerkzaamheden aan een bedrijfsruimte óf voor de huurlasten van een bedrijfsruimte gedurende het eerste jaar van een minstens vijfjarige periode.

Bedrag en looptijd

Het totaal beschikbare subsidiebedrag is € 3,36 miljoen. Een aanvraag kan ingediend worden tot en met 30 september 2025.

  • Een subsidie voor bouwwerkzaamheden bedraagt 30% van de kosten met een maximum van € 200.000,-
  • Een subsidie voor huurkosten bedraagt 30% van de kosten van de eerste twaalf maanden met een maximum van € 75.000,-

Subsidieaanvraag indienen?

Voor meer informatie, kijk op website van de gemeente RotterdamOverheid.nl

Voor vragen over deze regeling kun je terecht bij: