Subsidieregeling bedrijfsruimte maakindustrie

Subsidie voor bedrijven uit de maakindustrie die uitbreiden of zich vestigen in de Spaanse Polder of het Rotterdam Makers District

Fotografie: Gemeente Rotterdam, Jan van der Ploeg

Verbouw of verhuisplannen?

Ben jij een ondernemer uit de maakindustrie en wil jij je vestigen in de Spaanse Polder of het Rotterdam Makers District? Of ben je hier al gevestigd, maar wil je je pand verbouwen of uitbreiden? Dan kan deze subsidieregeling voor jou net dat zetje in de rug zijn om je ambities waar te maken! De maakindustrie creëert banen en is van groot belang voor de stad van de toekomst.

Voor maakbedrijven is het niet altijd makkelijk om ruimte te vinden om door te groeien. Dit speelt ook in de Spaanse Polder en het Rotterdam Makers District, twee gebieden die bij uitstek geschikt zijn voor de maakindustrie. Met deze subsidieregeling wil de gemeente Rotterdam bedrijven uit de maakindustrie helpen om de gewenste locatie te betrekken of te verbouwen om zo banen te creëren en bij te dragen aan de transitie naar een schone en circulaire stad.  

Wat is het subsidiebedrag?

Je kunt subsidie aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van bouwwerkzaamheden aan een bedrijfsruimte óf voor de huurlasten van een bedrijfsruimte gedurende het eerste jaar van een minstens vijfjarige periode.

  • Een subsidie voor bouwwerkzaamheden bedraagt 30% van de kosten met een maximum van € 200.000,-
  • Een subsidie voor huurkosten bedraagt 30% van de kosten van de eerste twaalf maanden met een maximum van € 75.000,-

Looptijd subsidieregeling

Het totaal beschikbare subsidiebedrag bedraagt € 3,4 miljoen. Een aanvraag kan ingediend worden tot en met 30 september 2024.

Kom ik in aanmerking voor de subsidie?

De regeling is bedoeld voor bedrijven uit de maakindustrie met minimaal vijf en maximaal 249 werknemers en een omzet van maximaal € 50 miljoen. Ook toetsen we of aanvragers aantoonbare stappen zetten richting circulair en klimaatneutraal ondernemen.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

Je vraagt de subsidie online aan in drie stappen:

  • Plan het adviesgesprek met de beleidsadviseur om jouw aanvraag te bespreken
  • Verzamel alle stukken die nodig zijn voor de aanvraag
  • Vraag de subsidie aan op de productpagina. Je logt in met je eHerkenning.

Naar de productpagina

Voor meer informatie over de subsidieregeling, de voorwaarden, het maken van een afspraak met de beleidsadviseur of het aanvragen van de subsidie ga je naar Subsidie bedrijfsruimte maakindustrie aanvragen | Rotterdam.nl

Voor vragen over deze regeling kun je terecht bij: