Terrasregels

Heb je een terras en wil je gebruik maken van een parasol, zonnescherm, terrasscherm of een terrasschot? De nieuwe terrasregels, die in 2024 zijn ingegaan, bieden extra mogelijkheden voor bijvoorbeeld terrasschermen.

Rotterdamse horecaondernemers mogen in 2024 van 15 mei tot 15 oktober hun terras uitbreiden met een vlonder. Hier is een vergunning voor nodig.

In de PDF die je hieronder kunt downloaden zie je wat de mogelijkheden en de daarbij behorende kwaliteitseisen zijn. Denk je dat je in aanmerking komt voor een maatwerk oplossing? Neem dan contact op met de Horecagebiedsadviseur. Die kan je verder helpen.

Download

Heb je vragen over de terrasregels? Mail deze naar horecaloket@rotterdam.nl.

Houd er rekening mee dat er een omgevingsvergunning nodig kan zijn. Een vergunningsaanvraag kost tijd en wordt niet altijd verleend. Meer informatie hierover vind je op Horecavergunning | Rotterdam.nl

Precario

Voor terrassen groter dan 50m2 wordt precario geïnd. Voor meer informatie hierover zie de website van de gemeente Rotterdam.

Terrasregels in 2024

Van 1 november 2023 tot 1 november 2024 mogen horecaondernemers hun vergunde terras weer vergunningsvrij uitbreiden.  De regels zijn bijna hetzelfde als in 2023. Zie hierover ook het nieuwsbericht op deze site.

Terras Staten Café. Beeld ter illustratie bij informatie over terrasregels.
Foto: David Rozing

Deel deze pagina