Terrasregels 2021-2024

Heb je een terras en wil je gebruik maken van een parasol, zonnescherm, terrasscherm of een terrasschot? Let op, er zijn nieuwe regels voor terrassen. Deze nieuwe terrasregels gelden tot 2024 en bieden extra mogelijkheden voor bijvoorbeeld terrasschermen.

Rotterdamse horecaondernemers mogen in 2023 van 15 mei tot 15 oktober hun terras uitbreiden met een vlonder. Hier is een vergunning voor nodig.

Voor een aantrekkelijk, maar ook veilig terras zijn de terrasregels uitgebreid. In de PDF die je hieronder kunt downloaden zie je wat de mogelijkheden en de daarbij behorende kwaliteitsmaatregelen zijn. Denk je dat je in aanmerking komt voor een maatwerk oplossing? Neem dan contact op met de Horecagebiedsadviseur. Die kan je verder helpen.

Download

Heb je vragen? Mail deze dan naar horecaloket@rotterdam.nl.

Houd er rekening mee dat er een omgevingsvergunning nodig kan zijn. Een vergunningsaanvraag kost tijd en wordt niet altijd verleend. Meer informatie hierover vind je op Horecavergunning | Rotterdam.nl

Terras in 2024

2023 zal het laatste jaar zijn dat er vergunningsvrij terrasverruiming mogelijk is. Indien je in 2024 ook een ruimer terras wil exploiteren, moet je hiervoor een vergunning aanvragen. Belangrijk om te weten is dat de ruimte in de stad beperkt is. In gebieden waar de druk op de ruimte groot is zullen er zeer beperkt mogelijkheden zijn, in rustigere gebieden is er wellicht iets meer mogelijk. Structurele verruimingen moeten dan ook passen binnen de horecagebiedsplannen. Het beoordelen van initiatieven kost tijd, dus neem daarom tijdig contact op met je gebiedsadviseur via horeca@rotterdam.nl om de mogelijkheden te bespreken. Kijk voor de horecagebiedsadviseur van jouw gebied op onze contactpagina.

Deel deze pagina