Life Sciences en Health

In Rotterdam zijn meer dan 400 Life Sciences & Health bedrijven en (zorg)organisaties gevestigd. Wist je dat we daarmee een markt aandeel van 10% in Nederland hebben? Én één van de meest toonaangevende Life Sciences & Health netwerken zijn van heel Nederland?

Uitgelicht

 • Lindsay Silva werkte als kinderarts in een zelfstandig behandelcentrum toen het idee voor KinderCoPoli ontstond. Kinderen die als patiënt bij een kinderarts komen zijn voor het oplossen van hun medische…

  Thema’s:
  • Life Science & Health

Life Sciences and Health in Rotterdam

Naast deze  groep van 400 Life Sciences & Health bedrijven en organisaties die zich echt alleen maar op Life Sciences & Health richten. Er is ook een groot netwerk van ICT-organisaties, werkgelegenheidsadviseurs en bijvoorbeeld ontwerpbureaus. Zij geven deze sector mede vorm en helpen ontwikkelen. De Life Sciences & Health sector is dan ook niet alleen één van de grootste werkgevers van de stad. Maar ook één van de belangrijkste economische sectoren voor de regio Rotterdam.

LifeSciencesandHealth

Sterke sector in Nederland

Het Rotterdamse Life Sciences & Health netwerk maakt deel uit van een breder netwerk. De Life Sciences & Health sector is een van de negen topsectoren in Nederland. Het begrip ‘topsector’ komt van het Ministerie van Economische Zaken. Het betekend dat Nederland meedoet in de wereldtop van Life Sciences & Health. Als Nederland een toppositie wil behouden is het belangrijk om de sector te blijven ontwikkelen.

Rotterdam heeft een sterke positie in het Nederlandse LS&H landschap. Het Erasmus MC is een van de toonaangevende universitaire medische centra in Europa. Naast het Erasmus MC omvat de Rotterdamse medische sector eerste klas ondernemers- en researchfaciliteiten zoals de Rotterdam Science Tower met de Life Science & Health Hub, het LabHotel en de Zorgboulevard. Dit alles maakt Rotterdam een aantrekkelijke stad voor bedrijven.

Rotterdam heeft een sterke positie in het Nederlandse LS&H landschap. In de regio maakt Rotterdam deel uit van de Medical Delta. Dit is een medisch-technologische samenwerking van Erasmus Universiteit Rotterdam,  Erasmus MC, Universiteit Leiden,  TU Delft en het Leids Universitair Medisch Centrum. Aangevuld met overheden, science parks en zo’n 150 bedrijven. Medical Delta is het grootste cluster van life sciences bedrijven in Nederland.

Aankomende events

 • De toekomst begint vandaag, en elke dag opnieuw. Daarom is het belangrijk om te blijven bouwen aan die toekomst. Met nieuwe technieken, verbeterde processen en duurzame installaties voor de havengerelateerde…

  Thema’s:
  • Innovatie
  Inhoudstype:
  • Meet-up
 • CES logo

  Ben jij klaar om de wereld te veroveren met jouw innovatieve tech-oplossing? Ga dan van 5 tot en met 8 januari 2023 mee met de handelsmissie naar de Consumer Electronics…

  Thema’s:
  • Innovatie
  Inhoudstype:
  • Congres