toerisme

Toerisme

Heb je een onderneming in toerisme of wil je bedrijfsactiviteiten ondernemen voor toeristen? Dan ben je hier op de juiste plek.

Een gastvrije, levendige stad, met balans tussen rust en reuring. En een sterke en toekomstbestendige bezoekerseconomie met aanbod verspreid over de stad.

Hotels zijn een belangrijk onderdeel van het vrijetijdsaanbod van Rotterdam. Het doel is dat het aantal en type hotels aansluit op de vraag en op de stad. De gemeente richt zich op een gecontroleerde groei van hotels verspreid over Rotterdam. Met een verschuiving van de binnenstad naar andere delen van de stad. Nieuwe hotels moeten passen bij het karakter van de wijk en bijdragen aan de buurt. De betrokkenheid van bewoners en ondernemers in de wijk is hierbij belangrijk.

Een lijst van berichten

Toerisme in Rotterdam

Toerisme is goed voor onze economie. Met het nieuwe stadsbestuur wordt stevig ingezet om meer toeristen naar de stad te trekken. En daarbij worden ook de gebieden buiten het centrum niet vergeten. Zo kunnen ondernemers de vruchten blijven plukken van toerisme. In onze stad staat toerisme in dienst van de stad, de inwoners en de ondernemers. Dat wil zeggen dat groei van het toerisme geen doel op zich is, maar een manier om de ambities van de stad te realiseren. Mooi toch?

Beleid

Horeca is belangrijk voor een aantrekkelijke stad. Ook hotels zijn een belangrijk onderdeel van het vrijetijdsaanbod van Rotterdam. Doel is dat het aansluit op de vraag en op de stad.

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Hotelbeleid

De gemeente richt zich op een gecontroleerde groei verspreid over Rotterdam. Met een verschuiving van de binnenstad naar andere delen van de stad. 

Bed & Breakfast

Een kamer over? Ontvang je graag gasten in huis? Je kunt een gedeelte van je woning verhuren en een Bed & Breakfast (B&B) beginnen. Er geldt wel een registratieplicht.

Hotel Neutraal

Een groep van zestien Rotterdamse hotels gaat het komende jaar gezamenlijk aan de slag met het verduurzamen van hun organisaties. Onder de naam Hotel Neutraal zetten ze collectief stappen op weg naar een CO2-neutrale en circulaire toekomst. Stappen die zorgen voor energiereductie, minder afval, meer circulaire producten, waterbesparing, een lagere CO2 uitstoot, kostenbesparing en een groener Rotterdam.

De deelnemers zijn: Hostel Room, Stayokay, The James, Supernova Hotel, Hotel New York, NH Atlanta, Nhow, H2otel, Room Mate Bruno, Bilderberg Parkhotel, The Bellhop, Hotel van Walsum, The Student Hotel, The Slaak, Marriott Hotel en Postillion Hotel WTC. 

Rotterdam Partners

Rotterdam Partners is een stichting die de gemeente Rotterdam helpt bij de citymarketing en de acquisitie van bedrijven en congressen. Zij zijn belangrijke samenwerkingspartners bij de uitvoering van de toerismevisie.

Rotterdam Tourist Information

Toeristen vinden alle informatie voor hun bezoek aan onze stad bij Rotterdam Tourist Information. Inclusief brochures over Rotterdam, de Rotterdam-app en praktische informatie. Zorg du dat jouw aanbod daar ook bekend is. Je vindt Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel, Rotterdam Tourist Information op het CS of Hoek van Holland of natuurlijk via de website.

Een lijst van berichten

 • Monique Segeren en Mirjam Verschoor, eigenaren van Hoster ROOM.

  In de kleurrijke, gezellige lobby sprak Noale van Blue City met Monique Segeren en Mirjam Verschoor, de eigenaren van Hostel ROOM. In oktober 2022 gingen zij, samen met 15 andere…

  Thema’s:
  • Toerisme
 • Thea Laurens van Aafje Hulpthuis in gesprek met de medewerker

  Als ondernemer met personeel wil je er altijd zijn voor je medewerkers. Ook als je werknemers geldzorgen hebben. Maar, hoe kun je medewerkers met geldzorgen helpen? In samenwerking met Aafje…

  Thema’s:
  • Ondernemerschap
 • Ondernemer Edwin Roukema van Four Smileys meet klanttevredenheid

  De klant is koning. Natuurlijk is jouw klant koning. Maar, hoe ga je hiermee om? Waarom is het belangrijk en hoe meet je het? Lees de tips hieronder en pak…

  Thema’s:
  • Ondernemerschap