toerisme

Toerisme

Heb je een onderneming in toerisme of wil je bedrijfsactiviteiten ondernemen voor toeristen? Dan ben je hier op de juiste plek.

© Peter Schmidt

Laatste updates

  • Cyberbeeld Rotterdam 2022

    Het Cyberbeeld Rotterdam 2022 is opgesteld vanwege de enorme kansen die digitale ontwikkelingen Rotterdam bieden, maar die tegelijkertijd ook veiligheidsaspecten met zich meebrengen. Cyberaanvallen kunnen voor de maatschappij ontwrichtend zijn…

    Thema’s:
    • Digitaal

Toerisme in Rotterdam

Toerisme is goed voor onze economie. Met het nieuwe stadsbestuur wordt stevig ingezet om meer toeristen naar de stad te trekken. En daarbij worden ook de gebieden buiten het centrum niet vergeten. Zo kunnen ondernemers de vruchten blijven plukken van toerisme. In onze stad staat toerisme in dienst van de stad, de inwoners en de ondernemers. Dat wil zeggen dat groei van het toerisme geen doel op zich is, maar een manier om de ambities van de stad te realiseren. Mooi toch?

Beleid

Horeca is belangrijk voor een aantrekkelijke stad. Ook hotels zijn een belangrijk onderdeel van het vrijetijdsaanbod van Rotterdam. Doel is dat het aansluit op de vraag en op de stad.

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Hotelbeleid

De gemeente richt zich op een gecontroleerde groei verspreid over Rotterdam. Met een verschuiving van de binnenstad naar andere delen van de stad. 

Bed & Breakfast

Een kamer over? Ontvang je graag gasten in huis? Je kunt een gedeelte van je woning verhuren en een Bed & Breakfast (B&B) beginnen. Er geldt wel een registratieplicht.

Rotterdam Partners

Rotterdam Partners is een stichting die de gemeente Rotterdam helpt bij de citymarketing en de acquisitie van bedrijven en congressen. Zij zijn belangrijke samenwerkingspartners bij de uitvoering van de toerismevisie. Op de site van Rotterdam Partners lees je cijfers over buitenlandse investeringen en toerisme terug.

Rotterdam Tourist Information

Toeristen vinden alle informatie voor hun bezoek aan onze stad bij Rotterdam Tourist Information. Inclusief brochures over Rotterdam, de Rotterdam-app en praktische informatie. Zorg du dat jouw aanbod daar ook bekend is. Je vindt Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel, Rotterdam Tourist Information op het CS of Hoek van Holland of natuurlijk via de website rotterdam.info.

Vragen?

Neem contact op met onze Ondernemersbalie. Deze is geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Je vindt de Ondernemersbalie op het Ondernemersplein in de Kamer van Koophandel (Blaak 40). Daarnaast is het team van de Ondernemersbalie ook telefonisch (9.00 -17.00 uur) op 010 267 40 30 en per mail via ondernemersbalie@rotterdam.nl bereikbaar.