Transformatie Vastgoed

Gemeente Rotterdam voert een actief beleid tegen leegstand. Te veel leegstand kan namelijk leiden tot prijsdrukking, een slecht investeringsimago en aantasting van de leefbaarheid. Om de levendigheid in de stad te versterken, helpt de Gemeente Rotterdam bij de transformatie van kantoren, winkels of bedrijfsruimtes tot een andere functie, meestal een woonfunctie. Transformatie van jouw winkelpand, kantoorgebouw of bedrijventerrein is daarbij één van de mogelijkheden.

Transformatie van vastgoed in Rotterdam

Hulp van de gemeente bij transformatie vastgoed

Hoewel de gemeente over het algemeen geen eigenaar is van leegstaand vastgoed, helpt de gemeente partijen wel op weg om leegstaand vastgoed weer in gebruik te nemen. De gemeente helpt in het verbinden van partijen uit de markt. Ook helpt ze in het verbinden van initiatieven en ideeën over panden die niet direct zelf door de markt worden opgepakt. Door leegstand vastgoed weer een functie te geven, zal de levendigheid in het gebied toenemen. De gemeente is hierbij ook jouw partner op het gebied van regels, procedures en vergunningen. De winkel- of kantorenloods van de gemeente kan je in contact brengen met partners uit het vakgebied en in de omgeving van het project.

Gemeentelijk vastgoed kopen

Als vastgoedprofessional of als kopersgroep kun je een leegstaand pand dat gemeentelijk vastgoed is, kopen om te transformeren. Het gemeentelijk zelfbouw- en vastgoedaanbod is terug te vinden op de pagina Gemeentelijk vastgoed op de website Bouwen aan Rotterdam.

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de cookies geaccepteerd zijn.

Deel deze pagina