Bereikbaarheid

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Met de fiets, auto, watertaxi of het ov. Het kan allemaal in Rotterdam.

In Rotterdam heeft u allerlei mogelijkheden om u van A naar B te verplaatsen. Zet u uw auto aan de rand van de stad en gaat u met het openbaar vervoer verder? Loopt u naar de metro? Komt u met de trein en huurt u daarna een ov-fiets? Gaat u op de fiets en stapt u op de waterbus? Deelt u uw auto, of mijdt u de spits? Uw reis maakt u zelf sneller, goedkoper, gezonder, makkelijker of leuker.

Rotterdam Onderweg

Om de stad veilig te houden vinden er regelmatig wegwerkzaamheden plaats waar u soms last van heeft. Bij Rotterdam Onderweg kunt u terecht voor alle actuele informatie over bereikbaarheid en adviesroutes (ook voor het ov). Check voor vertrek de website en kom niet voor verrassingen te staan.

Milieuzone

De gemeente werkt aan gezondere lucht voor alle Rotterdammers. Daarom heeft Rotterdam een Milieuzone, waarin alleen (vracht)auto’s mogen rijden die aan bepaalde uitstooteisen voldoen. Behalve de Milieuzone geldt er in Rotterdam een vrachtautoverbod op de 's-Gravendijkwal en zijn er toegangseisen voor vrachtauto’s op de Maasvlakte.

Parkeren

Als uw onderneming gevestigd is in een betaald parkeerbied in Rotterdam, dan kunt een parkeervergunning voor bedrijven aanschaffen. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Bezoekers kunnen parkeren op diverse parkeerterreinen of parkeergarages in de stad. Als ondernemer kunt u ook uitrijkaarten aanschaffen voor uw bezoekers. Bekijk het overzicht voor alle parkeerlocaties en tarieven.