Hart van Zuid

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De herontwikkeling van het Hart van Zuid, zal een grote sociale impuls geven door het creëren van werkgelegenheid en sociale emancipatie.

Dit gebied gelegen rondom het Zuidplein en het evenementencomplex Ahoy is in concessie uitgegeven aan een consortium van de bouwbedrijven Ballast-Nedam en Heijmans.

Dit najaar zal het eerste project worden opgeleverd. Een prachtig wedstrijdzwembad en een recreatiebad in het voormalige deelgemeentekantoor Charlois. Direct hierop volgend zal begonnen worden met de bouw van een Kunstenpand, dat het oude Zuidpleintheater zal vervangen, ruimte biedt aan de bibliotheek en een grote foodmarket.

Hart van Zuid is één van de grootstedelijke projecten waarop stevig wordt ingezet. Het Hart van Zuid is een gebied met ruim 200.000 inwoners met 169 verschillende nationaliteiten, waarvan 85.000 jongeren die straks de middenklasse van Rotterdam gaan vormen. Het gebied heeft alles om uit te
groeien tot een volwaardig centrum van Rotterdam Zuid.

De noodzakelijke voorzieningen in Hart van Zuid zijn al aanwezig in de vorm van scholen, een grootschalig winkelcentrum, een bus- en metrostation, een theater en zorginstellingen. Dit alles trekt miljoenen bezoekers per jaar. Toch heeft het Hart van Zuid op dit moment niet de uitstraling van een gezellig centrum. De voorzieningen zijn er wel, maar moeten beter met elkaar in verbinding komen te staan, er moet meer samenhang komen tussen de verschillende objecten en de buitenruimte zal worden aangepakt.

Meer informatie

Kijk op de website hartvanzuidrotterdam.nl voor actuele informatie over de ontwikkeling.