Katendrecht

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hèt voorbeeld van een geslaagde gebiedsontwikkeling.

Van een “no-go area” is de oude volkswijk herontwikkeld tot een aantrekkelijk woon- en uitgaansgebied. Op Katendrecht, in het bijzonder in de entree van dit schiereiland “De Pols”, vinden mooie nieuwe ontwikkelingen plaats Er zal daar in de nabije toekomst een “design District” worden ontwikkeld. Met de ontwikkeling van de entree van Katendrecht ontstaat een nieuw stuk stad tussen de Rijn- en de Maashaven. De nieuwe ontwikkelingen vormen samen een aantrekkelijk samenhangend gebied met een hoge dichtheid, waarbij de verschillende gebouwen hun unieke bijdrage hebben aan een nieuwe divers programma.

In de entree van Katendrecht ligt het monumentale pakhuis Santos, waar het Duitse designwarenhuis Sillwerk zich zal vestigen ook het Jumbo concern heeft het vertrouwen in deze plek uitgesproken met de komst van een grote Jumbo Foodmarket op de plaats van de huidige Jumbo. In het najaar 2017 wordt de bouw gestart van the View. Een complex met luxe appartementen, hotel, “high end” winkels en de foodmarket. Ook in het najaar 2017 wordt gestart met de bouw van twee wooncomplexen De Groene Kaap en de Bananenstraat.

Ook staan de komende jaren op Katendrecht nog de ontwikkeling van de Fenixloods1 en het wooncomplex Haven Kwartier op het programma.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Katendrecht op www.rotterdam.nl/katendrecht.