Rotterdam Makers District

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De twee deelgebieden M4H en RDM Rotterdam aan weerszijden van de Maas vormen samen het Rotterdam Makers District (RDM).

Hier wordt de transitie naar de nieuwe economie van haven en stad in de praktijk gebracht. Het gebied leent zich perfect voor zo’n ontwikkeling. Jonge bedrijven kunnen er doorgroeien tot grote, gevestigde ondernemingen. Nieuwe technologieën worden er niet alleen uitgedacht, maar ook getest en toegepast. Ze zijn voor iedereen zichtbaar. Dat maakt het Rotterdam Makers District tot een proeftuin en etalage. Het gebied ademt innovatie, in de toekomst nog meer dan nu.

RDM Rotterdam is al een bewezen succes. Het loopt binnen enkele jaren tegen zijn fysieke grenzen aan. Aan de overkant van de Maas ligt M4H. Ondernemende pioniers hebben ook dat gebied al gevonden. Sterke punten van dit gebied zijn de maritieme en industriële entourage, het gevarieerde aanbod aan bedrijfsruimten en de ligging tussen stad en haven.

De gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam willen het kerngebied van M4H samen ontwikkelen tot een gemengd gebied, waarin naast de maakindustrie ook plaats is voor woningbouw, horeca en andere stedelijke functies. De twee torens aan het Marconiplein, waar voorheen een aantal gemeentelijke diensten waren gevestigd, worden bijvoorbeeld getransformeerd tot woontorens.

Dankzij deze mix wordt het draagvlak voor voorzieningen groter en daarmee wordt het gebied aantrekkelijk voor zowel ondernemers, bewoners als bezoekers. Er ontstaat een energieke sfeer die het innovatieklimaat versterkt. Ook kwetsbaardere groepen in de stad profiteren, bijvoorbeeld doordat werkgelegenheid ontstaat in ondersteunende diensten.

Video

Van Stadshavens naar Makers District. De Rotterdamse havengebieden M4H Rotterdam en RDM Rotterdam ontwikkelen zich in hoog tempo. Dit zijn de plekken voor durvers en doeners. Met oog voor de mens en hart voor de omgeving. Hier werken de makers aan de kansen en uitdagingen voor de toekomst. Welkom in Rotterdam Makers District.

Meer informatie

Kijk op rotterdammakersdistrict.com voor actuele informatie over de ontwikkeling in de Stadshavens.