>

Rotterdam Makers District

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Dé plek in de regio voor de innovatieve maakindustrie

M4H Rotterdam (Merwe-Vierhavens) en RDM Rotterdam vormen samen het Rotterdam Makers District. Hier wordt de transitie naar de nieuwe economie van haven en stad in de praktijk gebracht. Het gebied leent zich perfect voor deze ontwikkeling.

RDM Rotterdam is een bewezen succes als hotspot voor maritieme innovatie. Ondernemende pioniers hebben inmiddels ook M4H ontdekt: Sterke punten van dit gebied zijn de maritieme en industriële entourage, het gevarieerde aanbod aan bedrijfsruimten en de ligging tussen stad en haven. Het gebied transformeert de komende jaren naar een nieuw energiek district om te wonen, leren en werken.

Proeftuin voor nieuwe technologie

In het Makers District kunnen (jonge) bedrijven doorgroeien naar grote gevestigde ondernemingen. Er worden nieuwe technologieën uitgedacht, getest en toegepast. Deze nieuwe technologieën zijn gebaseerd op digitalisering, robotisering, additive manufacturing, en op het toepassen van nieuwe, duurzame energie en materialen. Dit maakt het Makers District tot een proeftuin en etalage van de nieuwe economie. Voor iedereen zichtbaar.

Gemeenschap van makers

De meerwaarde van het Makers District zit niet alleen in de fysieke ruimte, maar vooral ook in een bedrijfsklimaat dat samenwerking en ondernemerschap stimuleert en versterkt. De samenwerking met kennis- en onderwijsinstellingen in de regio is cruciaal. Het doel is een gemeenschap van succesvolle en innovatieve ondernemers, geïntegreerd in het bredere regionale innovatie-ecosysteem van bedrijven, kennisinstellingen en financieringsbronnen.

Naast maakindustrie ook stedelijke functies

Het Makers District ontwikkelt zich steeds meer tot een levendig gebied met woningen, een breed scala aan voorzieningen, cultuur en evenementen. De gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelen M4H tot een gemengd gebied, waar naast maakindustrie ook plaats is voor woningbouw, horeca en andere stedelijke functies.

Meer informatie

Kijk op www.rotterdammakersdistrict.com voor meer informatie.