>

Wonen

Vertalen

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Naast een stad voor ondernemers is Rotterdam ook een echte wereldse woonstad, met woningen in de wolken, aan het water of bij het weiland. Er zijn rustige buurten met veel groen, gevarieerde stadswijken vol leven én de bruisende binnenstad. Rotterdam is een stad met zó veel verschillende woonmilieus dat iedereen er kan aarden, welke leefstijl, leeftijd of culturele achtergrond iemand ook heeft.

Wijken

Rotterdam heeft veertien gebieden die elk weer onverdeeld zijn in wijken.

Woningaanbod

Zoek je een bestaande koopwoning, een nieuwbouwwoning of wil je meer weten over een buurt? Wonen in Rotterdam maakt woningzoekenden wegwijs in Rotterdam. Ongeveer twee derde van de woningen in Rotterdam zijn huurwoningen die via Woonnet Rijnmond worden aangeboden. Koopwoningen worden aangeboden bij de makelaars die in de meeste gevallen zijn aangesloten bij Funda waarop het een overzicht van het aanbod staat.

Zelf aan de slag

Ben je handig en wil je graag zelf aan de slag met het bouwen of verbouwen van een woning? Ook dat kan in Rotterdam! Bekijk de mogelijkheden.

Heb je een winkel- of kantoorpand en wil je dat graag transformeren tot een woning? Bekijk de mogelijkheden voor transformatie en hoe de gemeente je hierbij kan helpen.

Expats

Als ondernemer kun je personeel uit het buitenland halen. Dit personeel wil je goede tijdelijke huisvesting aanbieden. De gemeente zet op een rijtje waar je op moet letten bij het tijdelijk huisvesten van personeel.