Vitale Kerngebieden

De economie verandert razendsnel en dat heeft gevolgen voor Rotterdam als winkelstad. Door digitalisering, ander consumentengedrag en crisissen staan de winkelstraten en gebieden onder druk.  Het Coördinatiepunt Vitale Kerngebieden is ontwikkeld om hierop in te spelen. Samen met ondernemers en vastgoedeigenaren werkt de gemeente aan een aanpak om aantrekkelijke plekken voor ondernemen, ontmoeten en beleven te creëren. 

Uitgelicht

 • Eric Hossen, © Alyssa van Heyst Photography 2023 / www.alyssavanheyst.nl

  Eric Høssen heeft veel affiniteit met de Rotterdamse wijk Middelland. Hij heeft er lange tijd een ijssalon gehad en bedrijfspanden gefinancierd. Toen hij merkte dat het achteruit ging met de…

  Thema’s:
  • Vitale Kerngebieden

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Programma Vitale Kerngebieden

Het Coördinatiepunt Vitale Kerngebieden jaagt de ontwikkeling van het gebied aan. Met goede samenwerking krijgen we meer voor elkaar. In het Programma Vitale Kerngebieden staat alle informatie over de invulling van het programma.

Over het Coördinatiepunt Vitale Kerngebieden

De economie verandert razendsnel en dat heeft gevolgen voor Rotterdam als winkelstad. Door digitalisering, ander consumentengedrag en nu ook door Corona staan de winkelstraten en gebieden onder druk. Wat doet het Coördinatiepunt hieraan?

Toolbox Vitale Kerngebieden

De Toolbox Vitale Kerngebieden biedt verschillende instrumenten die relevant kunnen zijn voor zowel ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente in de weg naar vitale kerngebieden.

Gedeeld Toekomstbeeld

Voorafgaand aan het Coördinatiepunt Vitale Kerngebieden heeft de Taskforce Retail (gemeenten en partners) samen gewerkt aan het ‘Gedeeld Toekomstbeeld’. Om een volledig beeld te geven van waar we met elkaar vandaan komen is dit document hieronder te downloaden.

Actueel

 • Martijn van Halem, fondsmanager Fonds Vitale Kernen

  Het Fonds Vitale Kerngebieden is eind 2021 opgericht. Met dit fonds heeft de gemeente de mogelijkheid om vastgoed aan te kopen binnen aangewezen gebieden. Bijvoorbeeld om leegstand tegen te gaan,…

  Thema’s:
  • Vitale Kerngebieden
 • In het programma Vitale Kerngebieden omschrijft de Gemeente Rotterdam haar ambitie om verschillende kerngebieden binnen de stad voor 2030 toekomstbestendig te maken. Nu 2023 ten einde loopt blikken Tessa Vosjan en Roel…

  Thema’s:
  • Vitale Kerngebieden
 • Sinds 1 januari is Sharon Laforêt voorzitter van BIZ (bedrijveninvesteringszone) Zwaanhalskwartier. Haar man is eigenaar van de C470 Store, waarvoor Sharon zelf ook werkzaamheden verricht. In die hoedanigheid is ze…

  Thema’s:
  • Over vitale kerngebieden

Contact opnemen?

Op de hoogte blijven van het Coördinatiepunt Vitale Kerngebieden?

Benieuwd naar het laatste nieuws vanuit het coördinatiepunt? Of informatie over de bijeenkomsten en workshops die georganiseerd worden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel deze pagina