Zero-emissiezone

Een gezonde, duurzame en bereikbare stad. Dat is waar we in Rotterdam aan werken. Het gezamenlijke doel van overheid en bedrijfsleven is de luchtkwaliteit te verbeteren, de binnenstad bereikbaar te houden en de CO2-uitstoot te verminderen. Vanuit deze doelstelling kiezen overheid en bedrijfsleven voor schone en efficiënte stadslogistiek: Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Zo zijn we samen op weg naar nul: nul inefficiënte ritten, nul uitstoot, nul opstoppingen.

Uitgelicht

Een lijst van Regelen-onderwerpen

Doe de kentekencheck

Mag jouw bestel- of vrachtwagen in 2025 de zero-emissiezones nog in? Check het aan de hand van je kenteken op Logistiek010.

Meld je gratis aan voor Plug In 010!

Rij jij met een zakelijke bestelauto of vrachtauto in Rotterdam? Dan is de zero-emissiezone (ZE-zone) belangrijk voor jou! Kom er tijdens Plug In 010 achter wat dit betekent voor jouw bedrijf en wat je kunt doen om je voor te bereiden op de ZE-zone!

Advies over de ZE-zone?

De adviseurs van Logisitek010 helpen je graag op weg met gratis en persoonlijk advies en praktische tips over onder andere subsidies en proefritten met uitstootvrij vervoer.

Wil jij elektrisch vervoer uitproberen?

Ben je benieuwd hoe een elektrisch voertuig rijdt, hoe vaak je moet opladen en of een elektrische bestelauto wel genoeg gewicht kan dragen? Of vraag je je af hoe je je bedrijfsprocessen moet inrichten als je met een cargobike of LEVV gaat rijden? Ontdek het zelf en probeer schoon vervoer gratis uit.

Op weg naar nul

Laat je inspireren door je collega’s! Want deze ondernemers gingen je voor op weg naar nul. Ook jij kunt je verhaal met ons delen, neem daarvoor contact met ons op. Wil je stappen zetten maar weet je nog niet hoe, vraag dan een persoonlijk adviesgesprek aan.

Een lijst van berichten

 • Het laadplein, of truck parking, is voorzien van 5 laadpalen waar in totaal 8 elektrische vrachtauto’s terecht kunnen. De truck parkings zijn ingericht op een veilig en comfortabel verblijf en…

 • Snelweg Logistics vervoert ladingen door heel Nederland, waarmee het ook in toekomstige Zero Emissie (ZE)-zones komt. Het bedrijf speelt in op incidentele stadsleveringen die buiten de reguliere routes vallen, maar…

  Thema’s:
  • Bereikbaarheid
 • Een verkeerskruising met bestelbus en fietsers op fietspad

  Rotterdam is een van de steden die vanaf 1 januari 2025 een zero-emissiezone (ZE-zone) invoert voor bestel- en vrachtauto’s. Dit betekent dat alleen voertuigen die geen schadelijke stoffen uitstoten, zoals…

  Thema’s:
  • Duurzaamheid

Een lijst van evenementen

 • Plug In 010

  Plug in en laad jezelf op met kennis, inspiratie, resultaten en lessen uit de praktijk. Plug In 010 is het gratis ondernemersevenement van Logistiek 010 voor iedereen die alles wil…

  Thema’s:
  • Zero Emissie
  Inhoudstype:
  • Event